Električna energija i komunalije

Stručno znanje za odgovor na globalne energetske potrebe

Obaveze vlada za postizanje nulte neto stope emisija i dekarbonizaciju, razvoj infrastrukture električnih vozila, SMART mreže, povlačenje iz upotrebe pogona na ugljik, postizanje stabilnosti mreže i veći pritisci u pogledu zaštite okoliša, natjerali su komunalna preduzeća na velike operativne i infrastrukturne promjene i nastavit će to raditi. Na globalnom se nivou kapacitet mora brzo povećati kako bi se zadovoljile buduće potrebe za energijom, ali na održiv i otporan način. Naš tim donosi stručna znanja o globalnim energetskim tržištima, a naše poznavanje lokalnih zakona osigurava Vam efikasno snalaženje na više tržišta. Pružamo prilagođene usluge revizije i savjetovanja kako biste mogli uspješno i lako zadovoljiti energetske potrebe budućnosti.

Naš pristup

Novi izvori energije u kombinaciji s transformativnom tehnologijom mijenjaju lice energetskog i komunalnog sektora. Sve veća upotreba obnovljivih izvora energije, povećana potražnja iz poljoprivrede u razvoju, decentralizacija mreža i proizvodnje, tehnološke promjene i digitalizacija prioritet su za razvojne inženjere u području energije, komunalna preduzeća i investitore.

U Mazarsu, naš je fokus na pružanju rješenja koja su Vam potrebna da ispunite svoje poslovne ciljeve i postignete rast na konkurentnom tržištu.

Naša integrisana globalna struktura, stručnost u industriji i stručnjaci u područjima kao što su revizija, poresko i finansijsko savjetovanje, omogućavaju nam kvalitetno savjetovanje kroz cijeli energetski lanac vrijednosti, od ekstrakcije preko distribucije do krajnjeg potrošača.

Razumijemo i podržavamo prelazak na obnovljive izvore energije i razumijemo načine na koje to pokreće promjene u cijeloj industriji. Naši stručni timovi za obnovljive izvore energije mogu ponuditi jedinstveni uvid u to pitanje.

Naš tim ima bogato iskustvo u pružanju pomoći s ciljem maksimizacije povrata za komunalne usluge, nezavisne proizvođače električne energije i investitore, pomažući u područjima operativne i finansijske efikasnosti, uključujući outsourcing i analitiku podataka. Posebno visok nivo stručnosti imamo u modeliranju, alatu potrebnom tokom cijelog životnog vijeka projekta, od studije izvodivosti do procjene za prodaju. Također smo fokusirani na ekološka i društvena pitanja i pitanja upravljanja (ESG) kao što su ekološko računovodstvo i revizija.

Decenije konsolidacije znače da mali broj multinacionalnih igrača sada pruža usluge milionima ljudi. Naša prekogranična struktura omogućava nam pružanje podrške tim preduzećima i u njihovoj matičnoj zemlji i inostranstvu, zadržavajući pritom naše lokalno znanje, što je bitno u industriji u kojoj nacionalni zakoni često određuju povrate.

Usluge prilagođene izazovima industrije koja se mijenja:

Podrška u finansiranju i razvoju Vaših projekata

Optimizacija Vašeg poslovanja

  • Finansijski menadžment: revizija i računovodstvo, finansijski inženjering, usklađivanje troškova u vezi s poslovnom strategijom, finansijsko modeliranje investicijskih projekata
  • Podaci i automatizacija: poboljšajte snagu svojih podataka i zaštitite ih
  • Upravljanje rizicima: prilagodba nivoa ulaganja u skladu s industrijskim rizicima, interna kontrola, mapiranje rizika, identifikacija i sprječavanje rizika prevare
  • Operativno upravljanje: optimizacija industrijske imovine, globalna optimizacija lanca snabdijevanja, strategija održavanja industrijskih lokacija

Pomoć pri prelazu na nove energije

  • ESG revizije
  • Optimizacija ugljen-dioksidne strategije
  • Konsultantska podrška u svim aspektima razvoja održive infrastrukture i pristupa održivom finansiranju

Kontaktirajte nas