Infrastrukturni i kapitalni projekti

Integrisane, specijalizovane usluge koje će Vam pomoći da pokrenete globalnu izgradnju

Infrastruktura je ključna za rast i procvat privrede i društava. Ona pomaže preduzećima i ljudima da se povežu i omogućava pružanje ključnih usluga za zdrave zajednice. Međutim, infrastrukturni zahtjevi različiti su na globalnom nivou, pa je tako razvijenom svijetu potrebna hitna obnova, a tržištima u nastajanju veliko širenje. Nudimo integrisane infrastrukturne usluge prilagođene potrebama naših klijenata, od projektnog savjetovanja do finansiranja, od poreza i računovodstva do životnog ciklusa imovine.

Naš pristup

Na globalnom nivou postoje značajni podsticaji za privrednu i društvenu infrastrukturu. Ova svjetska izgradnja potaknuta je potrebama javnih tijela i stvara velike mogućnosti za privatne operatere, investitore i vlasnike. Međutim, svježi i novi načini razmišljanja od ključne su važnosti na tržištu na kojem veliki rizici i veliki izazovi poput klimatskih promjena oblikuju svijet u kojem živimo.

Naš globalni, integrisani tim ima iskustva u savjetovanju u cijeloj industriji, kombinujući stručnost u industriji sa specijaliziranim vještinama. U saradnji s tijelima javne vlasti pružamo podršku za postizanje što veće vrijednosti za uloženi novac i transparentnosti kroz efikasnu nabavu i finansijsku analizu. Našim klijentima iz privatnog sektora pomažemo maksimizirati povrat tokom životnog ciklusa projekta za razvojne inženjere, operatere, vlasnike i investitore kroz poresku optimizaciju i snažno finansijsko upravljanje koje na svrsishodan način u obzir uzima potencijalne rizike.

​Naši vodeći globalni timovi za due diligence (model, porezi i finansije) pružaju Vam nezavisnu garanciju da se Vaša odluka o kreditiranju i ulaganju temelji na zdravom i robusnom finansijskom modelu.

Finansijski model temelj je cjelokupnog razvoja infrastrukture. Predviđanje budućih povrata putem modeliranja ključna je kompetencija. Vjerujemo da robusni modeli otvaraju mogućnosti ulaganja, olakšavaju efikasne finansijske strukture i ključni su za kapitalna ulaganja, kao i za spajanja i preuzimanja. Razvijamo modele pomoću naše metodologije koja je priznata od strane vanjskih tijela, a koja klijentima pruža prilagođene, tačne i transparentne alate za donošenje odluka u svim fazama životnog ciklusa projekta.

Veliki projekti i složeni aranžmani definišu sektor i ne idu uvijek po planu. Naš tim za forenzičke i istražne usluge pomaže Vam identifikovati i kvantifikovati finansijsku izloženost, i to kroz rad naših stručnjaka za rješavanje komercijalnih sporova i istrage. Podržavamo Vas tokom cijelog procesa kako biste uspješno upravljali rizicima i došli do komercijalnog rješenja.

Digitalizacija i podaci pokreću inovacije u sektoru i neka su od najvažnijih sredstava u svakoj organizaciji. Pomažemo Vam iskoristiti snagu Vaših podataka s ciljem poboljšanja poslovnih rezultata i profita, poticanja rasta, upravljanja rizicima i jačanja konkurentske prednosti. Također Vam pomažemo zaštititi podatke od kibernetičkih napada i pomažemo osigurati da se organizacije pridržavaju zakona i pravila o povjerljivosti podataka.

Raspon i dugovječnost infrastrukturnih projekata stavljaju naše klijente na sam vrh uspješnosti u pogledu rastućih zahtjeva za odgovornim korporativnim građanstvom. Izgradili smo vodeća stručna znanja u područjima kao što su ekološka regulativa i zeleno računovodstvo. Pomažemo preduzećima da razviju sisteme i okvire upravljanja kako bi pokazali da su njihove aktivnosti održive. Pomažemo Vam da ispunite zahtjeve regulatora i potrošača, podržavamo ulaganja u održive projekte i nudimo garanciju da Vaši lanci snabdijevanja također funkcionišu održivo, istovremeno vrednujući antikorupcijske programe.

Nudimo sljedeće:

Revizija finansijskog modela koja primjenjuje rigorozne kriterije kontrole kvalitete pri radu i procjeni robusnosti bilo kojeg finansijskog modela.

Finansijsko modeliranje projekata korištenjem Mazars standarda modeliranja.

Niz infrastrukturnih savjetodavnih usluga od savjetovanja o leadovima do podrške transakcijama i savjetovanja o ponudama.

Usluge procjene u rasponu od procjene imovine i portfolia do usluga agenta za procjenu za uvrštene fondove.

Prilagođeni kursevi usmjereni na tehnike finansijskog modeliranja, kao što su projektno finansiranje, spajanja i preuzimanja, procjene vrijednosti i obnovljiva energija.

Porez na infrastrukturu i računovodstvo koje nudi utemeljena mišljenja o poreskim i računovodstvenim pitanjima u Vašoj lokalnoj jurisdikciji i na prekograničnim područjima.

Podrška finansijskom upravljanju od računovodstva, outsourcinga, poreske usklađenosti i zakonske revizije, gdje god da poslujete.

Konsultantska podrška u svrhu poboljšanja Vaše kibernetičke sigurnosti i pomoć u upravljanju operativnim rizicima od izgradnje do operativne faze i faze prodaje.

Savjetovanje i podrška u razvoju sistema, upravljanju i izvještavanju o održivoj infrastrukturi i finansijskim aktivnostima.

Kontaktirajte nas