Osiguranje

Rješenja za budućnost koja će Vam pomoći da uspijete na tržištu koje se transformiše

Sektor osiguranja prolazi kroz brze promjene. Najveći izazov s kojim se industrija suočava je upravljanje neizvjesnošću i rizikom koji prati ovaj poremećaj. Tehnološke promjene, promjenjivi regulatorni krajolik i neizvjesna privredna pozadina mijenjaju očekivanja potrošača. U Mazarsu osiguraonicima pružamo revizijska, poreska i savjetodavna rješenja koja pomažu pretvoriti ove izazove u prosperitetnu budućnost.

Naš pristup

Osiguravajuća društva suočavaju se s višestrukim faktorima koji mijenjaju dinamiku industrije i čine je složenijim sektorom za poslovanje. Tehnološku transformaciju, strožija pravila, te političke i ekonomske preokrete potrebno je pažljivo pratiti, istovremeno upravljajući promjenama u očekivanjima i ponašanju potrošača.

Ovdje u Mazarsu imamo dugu historiju rada na tržištu osiguranja i naše kvalifikacije daju nam širok uvid u poremećaje u industriji osiguranja. Nudimo Vam cijeli niz rješenja za potrebe revizije i poslovnog savjetovanja. Naš poslovni model kombinuje međunarodni domet s nivoom usluga kakvav biste očekivali od pojedinačnog poslovnog partnera za pružanje prilagođenih usluga, bilo brokerima i posrednicima, osiguravateljima koji nude životna, opšta, te korporativna osiguranja, ili kompanijama na tržištu reosiguranja.

Surađujemo s globalnim igračima u osiguranju, regionalnim i lokalnim osiguravateljima, kao i regulatorima i nadzornim tijelima, te smo stekli njihovo povjerenje. Kada budete surađivali s nama, uvijek ćete imati jednu kontaktnu tačku koja će Vam pružiti najbolje od onoga što Mazars može ponuditi, okupljajući prave stručnjake i rješenja iz cijelog obima poslovanja, kako bi ponuđena rješenja bila savršeno prilagođena Vašoj strategiji i ciljevima.

Naš tim sastoji se od stručnjaka za osiguranje koji imaju globalno, regionalno, lokalno i regulatorno znanje, te tehničku ekspertizu za besprijekorno pružanje izvrsnih usluga klijentima. Radimo na jedinstvenoj platformi integrisanih usluga kako bismo okupili naš multidisciplinarni tim u nizu specijalnosti. Aktuarska dimenzija u potpunosti je ugrađena u naše timove, tako da smo posebno efikasni u pružanju podrške dok se suočavate s regulatornim izazovima industrije.

Naše usluge

  • Revizija i osiguranje
  • Aktuarstvo upravljanje i upravljanje rizicima
  • Savjetovanje i finansijsko savjetovanje
  • Računovodstvo i outsourcing
  • Porez

Kontaktirajte nas