Proizvodnja

Pretvaranje rizika u prilike kroz ključne strateške i operativne savjete

Održavanje položaja na vrhu u proizvodnom sektoru zahtijeva stalnu evoluciju i napredak. Suočeni s neizvjesnošću zbog poremećaja u lanca snabdijevanja, tehnoloških promjena i konkurencije s jeftinijih tržišta, proizvođači su stalno pod pritiskom da osiguraju svoju poziciju. U Mazarsu nudimo strateške i operativne savjete koji rizike pretvaraju u prilike.

Naš pristup

U proizvodnoj industriji preduzeća neprestano traže načine za povećanje efikasnosti, smanjenje troškova i postizanje konkurentske prednosti. Današnje tržište sadrži višestruke rizike i konkurentske pritiske, uključujući nestabilne cijene roba, poremećaje u lancu snabdijevanja, tehnološke promjene te rast i pad ponude i potražnje. Preduzeće može postići dugoročan uspjeh samo usvajanjem prave strategije i istraživanjem novih načina stvaranja vrijednosti.

Kao proizvođač, možda ste zabrinuti za svoje poslovanje, pa se pitate sljedeće:

  • Kako ću se takmičiti s novim sudionicima na domaćem i inostranom tržištu?
  • Kako mogu upravljati nestabilnim cijenama robe i materijala?
  • Kako se mogu nositi s fluktuacijama kurseva?
  • Kako mogu povećati efikasnost s ciljem održavanja profitabilnosti?

Naši stručnjaci imaju vještine i temeljno poznaju industriju kako bi Vam pomogli implementirati strategije koje rješavaju te probleme. Naš multidisciplinarni tim radi s velikim i malim proizvođačima i može Vam pružiti cijeli niz revizijskih, poreskih i savjetodavnih usluga prilagođenih Vašim specifičnim potrebama.

Naše mogućnosti za proizvođače uključuju:

Finansiranje i osiguranje Vašeg lanca snabdijevanja

Dobivanje bitnih finansijskih sredstava za projekte i osiguravanje lanaca snabdijevanja dva su od najvažnijih zadataka za proizvođače. Kada radimo s Vama, mobilizujemo naše stručnjake da Vam pomognu u finansiranju projekata i infrastrukture. Naš tim također može raditi s Vama na optimizaciji Vašeg lanca snabdijevanja na globalnom nivou i implementaciji rješenja obrnutog faktoringa gdje je to potrebno.

Osiguranje i optimizacija Vašeg poslovanja

Od vitalne je važnosti da Vaše poslovanje bude stabilno. Možemo sarađivati s Vama kako bismo digitalizirali Vaše operacije i iskoristili podatke za poboljšanje produktivnosti. Također možemo pregledati Vaše investicijske projekte, postaviti interne kontrole i postupke upravljanja rizicima, provesti preglede kako bismo poboljšali donošenje odluka i spriječili prevare te implementirali zelenu strategiju.

Kontaktirajte nas