Fondovi za nekretnine i upravljanje ulaganjima

Rješenja usmjerena na investitore za podršku Vašim aktivnostima vezanim uz nekretnine

Nekretnine su atraktivna kategorija imovine za ulagače. Osim potencijala za stabilan, dugoročni rast, one nude i prednosti diverzifikacije. Naši stručnjaci sarađuju s investitorima i imovinskim upravnicima kako bi identifikovali prave prilike na tržištu, pri čemu su pravila o navigaciji, oporezivanje i lokacija ključni za postizanje uspjeha i dobrih rezultata.

Naš pristup

Usred nestabilnih tržišta dionica i ekonomske neizvjesnosti, ulagači se okreću tržištu nekretnina kao izvoru dugoročnog rasta. Za institucionalne ulagače kao što su privatni kapital i penzioni fondovi, nekretnine su često atraktivna kategorija imovine zbog potencijala za stabilne novčane tokove i rast kapitala. Međutim, nekretnine su podložne brojnim rizicima, naročito kako se struktura naših gradova mijenja i ponašanje potrošača odmiče od fizičke kupovine. Samo neki od ostalih ključnih izazova s kojima se sektor suočava su složene zakonodavne i poreske promjene, diverzifikacija investicijskih strategija, internacionalizacija i nova tržišta, efekat u pogledu društveno odgovornog poslovanja i procjena imovine.

Naš tim za nekretnine pruža niz revizijskih, savjetodavnih i poreskih usluga kako bi Vam pomogao da steknete stratešku prednost. Svaki od naših stručnjaka, stručan je u svom području i predan je prilagođavanju svoje usluge Vašim specifičnim potrebama i ciljevima.

U Mazarsu radimo sa širokim spektrom ulagača u nekretnine i imovinskim upravnicima, uključujući fondove za nekretnine, vlasnike nekretnina, investicijske savjetnike, fondove privatnog kapitala, fondacije za ulaganje u nekretnine, penzione fondove i druge institucionalne ulagače. Pružamo niz usluga upravljanja fondom i portfoliom kako bismo Vam pomogli u upravljanju Vašim fondom, uključujući računovodstvene i poreske usluge, podršku pri transakcijama, procjenu vrijednosti, finansijsko modeliranje, regulativu, integraciju, restrukturiranje ili finansiranje.

Bez obzira na Vaše izazove i ambicije, mi nudimo savjete i smjernice koje Vam odgovaraju.

Naše usluge

  • Osiguranje i računovodstvo
  • Poresko strukturiranje i usklađenost
  • Usklađenost i regulatorni savjeti
  • Strateška i operativna podrška
  • Upravljanje rizicima
  • Transakcija
  • Finansijski inženjering
  • Savjetovanje o društveno odgovornom poslovanju
  • Zakoni povezani s nekretninama

Kontaktirajte nas