Maloprodaja

Pomažemo Vam napredovati na tržištu koje se mijenja

U maloprodajnom se sektoru dešava niz tektonskih promjena. Promjenjivo ponašanje potrošača, tehnologije u nastanku i globalizovano tržište doveli su do velikih disrupcija, ali su istovremeno poboljšali iskustvo kupovine i podržali višekanalnu maloprodaju. Imamo pristup vrijednom lokalnom znanju jer radimo s velikim grupama, ali i sa malim, lokalnim trgovcima. Naši stručnjaci posjeduju sva potrebna znanja kako bi vas savjetovali i vodili kroz složeno tržište uz korisne uvide i praktična poslovna rješenja.

Naš pristup 

U sektoru maloprodaje postoji nekoliko faktora koji pokreću veliki preokret, uključujući uspon e-trgovine, održivost, internacionalizam i nove poslovne modele. Kretanje kroz promjene u ovom sektoru može predstavljati velik izazov za one koji to pokušavaju učiniti sami. Ako žele postići značajne uspjehe, preduzeća moraju razviti i implementirati efikasne strategije, upravljati promjenama, usvojiti nove tehnologije i fokusirati se na prava tržišta.

U Mazarsu, naš tim predanih stručnjaka za maloprodaju ima savremeno i relevantno iskustvo u ovom sektoru i nudi puni raspon usluga kako bi ispunio sve Vaše potrebe. Naš međunarodni otisak daje nam prednost koju donose šire perspektive u industriji, a istovremeno omogućava okupljanje sektorskih stručnjaka iz cijele firme i kombinovanje njihove tehničke stručnosti.

Sarađivat ćemo s Vama kako bismo razumjeli izazove s kojima se suočavate i pomoći Vam da identifikujete prava rješenja koja će činiti Vašu dugoročnu strategiju. Naši stručnjaci za reviziju, savjetovanje i porez mogu Vam pomoći da:

Uskladite svoje poslovanje s novim tržišnim prilikama

Bilo da osnivate nove firme, prelazite na tržišta u nastanku i rastuća tržišta ili raspolažete nestrateškom imovinom, osiguravamo uspjeh Vaših akvizicija i partnerskih projekata pružanjem usluga finansijskog savjetovanja, pravne i poreske podrške, a sve to uzimajući u obzir lokalne specifičnosti i zakone.

Optimizujte i osigurajte svoje poslovanje

Kako bismo poboljšali i zaštitili Vaše poslovanje, naš tim radi na pomoći pri procjeni kvalitete pružatelja usluga i reviziji trećih strana. Možemo Vam pomoći pregledati ugovorne obaveze, nadzirati Vaše primatelje franšize revizijom trgovina i pojačati kontrolu nad Vašim distributivnim mrežama, istovremeno sprječavajući prevare.

Poboljšajte svoje performanse kako biste stvorili vrijednost

Povećanje konkurentnosti i relevantnosti Vašeg poslovanja za potrošače od vitalne je važnosti. Možemo podržati razvoj Vaših višekanalnih strategija i poboljšati Vaše digitalne performanse putem pouzdane tehnologije i upravljanja podacima kako biste mogli predvidjeti prodaju, optimizovati logistiku i dobiti uvide o ponašanju potrošača. Naši Vam stručnjaci također mogu pomoći da potaknete značajne promjene uključivanjem ekoloških, društvenih načela i načela upravljanja (ESG) u Vašu dugoročnu strategiju, uvođenjem sljedivosti u lance snabdijevanja i stvaranjem vrijednosti za Vaše poslovanje.

Kontaktirajte nas