Ugostiteljstvo i slobodno vrijeme

Rješenja po mjeri za poslovanje usmjereno na kupca

Sektor ugostiteljstva i slobodnog vremena sadrži bogat niz preduzeća, koja pokrivaju restorane, putovanja i turizam, igre na sreću i sport. Operateri se suočavaju s izazovnim okruženjem u kojem se ekonomski uslovi i preferencije potrošača neprestano mijenjaju zbog digitalnih poremećaja, globalizacije i konkurencije. Naš je fokus na pružanju rješenja potrebnih za operativnu otpornost koja će Vam pomoći u ostvarenju napretka.

Naš pristup

Operateri vrlo dobro poznaju izazove u sektoru ugostiteljstva i slobodnog vremena. Kako bi napredovali, moraju prevladati višestruke prepreke, kao što su nesigurni ekonomski uslovi, rast i pad potrošačke potražnje, novo zakonodavstvo i tehnološke promjene. Osim toga, geopolitički događaji i pandemije predstavljaju značajne rizike koji mogu imati štetne posljedice.

U Mazarsu, naši stručnjaci za ugostiteljstvo i slobodno vrijeme razumiju probleme s kojima se ovaj sektor danas suočava. Naši stručnjaci imaju bogato iskustvo i sarađivat će s Vama kako bi Vam pomogli da brzo odgovorite na razvoj i zahtjeve ove visoko konkurentne i dinamične industrije.

Radimo sa širokim spektrom malih i velikih klijenata, uključujući sljedeće:

  • Restorani, barovi i preduzeća koja se bave ugostiteljstvom
  • Hoteli uključujući velike i navedene grupe, nezavisni pružatelji usluga te mali, srednji i boutique hoteli
  • Putne agencije
  • Sportski klubovi i udruženja
  • Operateri teretana uključujući privatne firme koje upravljaju privatnim i javnim objektima, te hotelskim teretanama i sadržajima za slobodno vrijeme
  • Zabavni parkovi i igre na sreću  

Naš vam tim može na raspolaganje staviti rješenja koja su Vam potrebna za postizanje Vaših dugoročnih ciljeva. Svaki od naših stručnjaka s ponosom nudi savjete i smjernice koji, ne samo da vam pomažu u uspješnom upravljanju organizacijom, već vam također omogućavaju pružanje visokokvalitetnog korisničkog iskustva. Usvajamo pragmatičan pristup koji osigurava da ono što radimo odgovara Vašim potrebama, bilo da se radi o definisanju Vaše strategije razvoja, pronalaženju i osiguranju ulaganja, optimizaciji ili restrukturiranju Vašeg poslovanja:

Definišite svoju strategiju i uskladite je s tržišnim prilikama

Prava strategija ključna je za Vaše poslovanje. Možemo Vam pomoći definisati i pozicionirati proizvode i usluge kako biste zadovoljili zahtjeve kupaca te procijeniti izvodivost Vaših projekata i potencijal finansijskog povrata. Bilo da osnivate nove firme na rastućim tržištima ili prodajete nestratešku imovinu, možemo osigurati Vaš uspjeh putem finansijskog savjetovanja, pravne i poreske podrške, uzimajući u obzir lokalne specifičnosti i pravila.

Osigurajte svoje investicije

Naši stručnjaci mogu Vam dati savjete o odabiru investitora i sigurnom ulaganju. Također možemo pronaći pravo rješenje finansiranja za Vaše projekte, izraditi studije izvodljivosti, procijeniti imovinu, prilagoditi strukturu kapitala, te pružiti podršku kod pregleda ugovornih obaveza.

Optimizujte svoje poslovanje

Možemo Vam pomoći da poboljšate svoje procese i interne kontrole kako biste spriječili prevare. Implementiramo sisteme izvještavanja u skladu sa standardom USALI. Optimiziramo Vaše upravljanje riznicom i pregledavamo politike ljudskih resursa, a usto pružamo financijske i porezne te IT revizije. Naši analitičari podataka i tehnološki stručnjaci mogu poboljšati Vašu digitalnu izvedbu putem pouzdane tehnologije i upravljanja podacima kako biste mogli steći uvide u ponašanje potrošača i zaštititi podatke kupaca. Također Vam možemo pomoći da dobijete nacionalne ili međunarodne oznake, a naš tim za održivost može Vam pomoći definisati i implementirati Vašu CSR strategiju.

Kontaktirajte nas