Mediji

Pružanje pomoći s ciljem iskorištavanja prilika u sektoru koji se transformiše

Digitalna revolucija transformisala je medijski sektor. Rastuća potražnja potrošača za inovativnim digitalnim iskustvima pokreće promjene, a istovremeno predstavlja izazov za postojeće poslovne modele. Naše prilagođene usluge revizije, poreza i savjetovanja osmišljene su kako bi Vam pomogle da se prilagodite i napredujete.

Naš pristup 

Sektor medija, informacija i zabave dinamičan je i prolazi kroz period značajnih tehnoloških promjena. Digitalne smetnje, promjenjiva ponašanja potrošača i ekonomske neizvjesnosti zauzimaju dio na medijskom tržištu širom svijeta. Kako bi se održala i napredovala, preduzeća moraju prilagoditi svoje poslovne modele i donositi brze, kritične odluke.

Naši stručnjaci imaju veliko iskustvo u industriji i nude Vam pragmatična i fleksibilna rješenja kako biste mogli transformisati svoje poslovanje i ojačati svoju poziciju za budući uspjeh. Radeći kao integrisani tim, naši stručnjaci pružaju usluge specijalizirane revizije, finansijskog savjetovanja, poreskog planiranja i usklađivanja, savjetovanja i licenciranja, te usluga isplate tantijema za medijske firme svih veličina.

Možda pokušavate postići jedan od sljedećih ciljeva:

  • Redefinisati svoju poziciju
  • Iskoristiti nove mogućnosti diverzifikacije
  • Kontrolisati svoju distributivnu mrežu
  • Zadržati svoje klijente i komunicirati s njima
  • Osigurati strateški sadržaj i upravljati njegovim pravima
  • Osigurati svoju finansijsku poziciju

Nudimo tri strateška alata koji Vam mogu pomoći da ispunite svoje ciljeve i budete konkurentni na zasićenom tržištu:

Prilagodite svoj poslovni model

Kako biste napredovali na svom tržištu, morate razumjeti okruženje u kojem poslujete i iskoristiti prilike kada se pojave. Možemo Vam pomoći definisati i implementirati Vašu strategiju, pozicionirati Vaš brend, izgraditi model distribucije i razviti Vaše poslovne planove. Naš tim Vam također može pomoći u upravljanju Vašim finansijskim transakcijama i savjetovati Vas u svakoj fazi strategije rasta.

Poboljšajte svoje performanse

Možemo Vam pomoći identifikovati šta je potrebno za optimizaciju Vašeg efekta i iskoristiti prilike za podsticanje rasta, bilo putem akvizicije ili prodaje. Naš tim Vas također može savjetovati o strategijama za poboljšanje profitabilnosti i povrata, te pružiti pravnu podršku u vezi s tantijemima, franšizama i piratstvom.

Kontrolišite svoje rizike

U digitalnoj eri je ključno uspješno upravljati rizikom. Naši stručnjaci mogu procijeniti Vaše finansijske rizike i ponuditi alate za njihovu kontrolu, te savjetovati Vas o efikasnosti sigurnosne zaštite Vašeg informacijskog sistema i sadržaja. Također, možemo pružiti praktična rješenja za upravljanje promjenama, regulatorna pitanja, posljedice sporova i prevare povezane s identitetom.

Kontaktirajte nas