Farmacija i prirodne nauke

Savjeti koji podržavaju inovacije i prekretnice u medicini

Farmaceutske firme i firme koje se bave biološkim naukama djeluju u sektoru u kojem regulacija, cjenovni pritisci i nagon za revolucionarnim otkrićima oblikuju poslovne modele. U svakom trenutku fokus je na postizanju boljih rezultata, uz zadržavanje profitabilnosti. Pomažemo preduzećima u snalaženju u ovim složenim sistemima i raspodjeljujemo resurse kako bi se mogli fokusirati na naučna otkrića.

Naš pristup

Preduzeća u području bioloških nauka uvijek su prioritetom smatrala inovacije i nova otkrića. Ali ona se također moraju susretati sa drugim konkurentskim silama, kao što su tehnološki napredak, poremećaji pri ulasku na tržište i transformirajući poslovni modeli. Uz to, traže odgovore na ključne izazove za zdravstvene usluge širom svijeta, kao što su starenje stanovništva, hronične bolesti i rizik od budućih pandemija.

U Mazarsu sarađujemo s preduzećima u industriji farmaceutskih proizvoda i bioloških nauka kako bismo preovladali poteškoće, efikasno rasporedili resurse i stvorili nove odnose koji pokreću dugoročnu vrijednost i dovode do pozitivnih rezultata za društvo. Kada uđete u partnerstvo s nama, dobit ćete smjernice i savjete koji su prilagođeni Vašoj situaciji. Od start-upa u biotehnološkom sektoru do multinacionalnih farmaceutskih kompanija, naš je fokus na uspostavljanju multidisciplinarnog tima koji odgovara Vašim potrebama.

Kao kompanija s međunarodnim prisustvom i stručnjacima širom svijeta, nudimo globalnu perspektivu i širinu iskustva potrebnog za osnaživanje informisanog donošenja odluka. Možda želite racionalizovati svoje poslovanje, proći kroz tehnološku transformaciju ili se restrukturirati kako biste se takmičili s ometajućim sudionicima na tržištu. Bez obzira na Vaše okolnosti, možemo Vam ponuditi uvide i stručnost kako biste poboljšali svoju konkurentnost i potakli dugoročni rast.

Naše usluge

Pomažemo Vam postići operativnu izvrsnost kroz naše sposobnosti u sljedećem:

  • Strategija i operacije kao što su razvoj strategije i transformacija, spajanje i akvizicija, due diligence, upravljanje projektima, poboljšanje i automatizacija poslovnih procesa, obuka i facilitacija
  • Regulatorna usklađenost kao što su procjene i poduzimanje mjera protiv usklađenosti, podrška pripremi regulatorne inspekcije, revizije kliničkih lokacija, dobavljača i glavne datoteke ispitivanja, program kvaliteta i razvoj sistema upravljanja kvalitetom.
  • Omogućavanje tehnologije kao što je IT procjena, strategija, arhitektura, dizajn i implementacija, evaluacija i odabir tehnologije, strategija i migracija u Cloud, analitika podataka.
  • Upravljanje rizikom kao što je procjena upravljanja rizikom preduzeća i razvoj programa, procjena kibernetičke sigurnosti i zaštite podataka, strategija, implementacija i planiranje organizacijske otpornosti.
  • Računovodstvo, porez i savjetovanje

U Mazarsu, zahvaljujući godinama iskustva u farmaceutskoj industriji i industriji bioloških nauka, u dobroj smo poziciji da odgovorimo na izazove s kojima se naši klijenti suočavaju.

Kontaktirajte nas