Forenzika i zakonska usklađenost

Korištenje najsavremenijih tehnologija u sporovima i istragama

Povećani regulatorni zahtjevi i veći fokus na usklađenosti sa zakonskim propisima ključni su faktori rasta broja istraga u područjima kao što su prijevara, borba protiv mita i korupcije, te ostalim oblicima finansijskog kriminala. Sporovi i istrage koji se vode u okviru navedenih područja zahtijevaju diskreciju i stručnost kako bi se ograničila reputacijska i finansijska šteta organizacijama.

Naš pristup

Ponosni smo na svoju sposobnost provođenja dubinskih istraga, uzimajući u obzir brige kompanija oko očuvanja reputacije, povjerljivosti podataka i minimizacije poremećaja u poslovanju. U području računovodstvenih istraga, naše kvalifikovane računovođe i stručnjaci za istraživanje prijevara imaju veliko iskustvo u području istraživanja prijevara, regulatornih istraga, poreznih istraga te korupcijskih istraga, prema američkom FCPA zakonu ili britanskom Zakonu o podmićivanju.

Nakon identifikacije problema, uključujemo stručnjake s ciljem rješavanja problema kao što su kvantificiranje i minimiziranje gubitka te sprečavanje i prevencija budućih sličnih problema. Također, nudimo obuku internim timovima, te pružamo pomoć u drugim preventivnim aktivnostima kao što su profiliranje rizika, procjena unutarnjih kontrola, kursevi osvještavanja problema prevara i kriminala. Imamo veliko iskustvo u području kontinuiranog praćenja integriteta organizacije.

Mazarsov tim za forenzičku tehnologiju ima na raspolaganju vrhunske alate i algoritme za analizu podataka koji pružaju mogućnost rudarenja podataka i forenzičke analize potrebne za obavljanje složenih procesa istraga i razrješavanja sporova. Podaci iz više izvora, uključujući podatke s mobilnih telefona i „izbrisane podatke“, mogu se centralno pohraniti u forenzički prihvatljivom obliku koji olakšava brzo prepoznavanje problematičnih transakcija, te je prihvatljiv kao dokaz na sudu. Oporavak šifri i dešifriranje podataka dostupni su kao specijalističke usluge koje mogu pružiti ključne dokaze.

Kontaktirajte nas

Želite znati više?