Održivost

Pomoć kompanijama da održivost postave u središte svog poslovanj

Održivost se posljednjih godina značajno razvila. Dobro korporativno upravljanje i društvena odgovornost nisu samo ukorijenjeni u činjenju ispravnih stvari, već sa sobom donose brojne prednosti za samu organizaciju. Pomažemo kompanijama da se počnu baviti svojim strategijama održivosti od dizajna i ugradnje do izvještavanja i provjere.

Naš pristup

Implementacija kriterija održivosti u poslovanje otvara brojne nove prilike. Može poboljšati korporativnu otpornost, stvoriti ekonomsku vrijednost i doprinijeti zdravom ekosistemu i snažnoj zajednici. Kako sve više preduzeća prihvata održivost, organizacije će morati implementirati više standarde upravljanja i steći potpuno razumijevanje svog društvenog i ekološkog uticaja kako bi ostale konkurentne.

Čvrst pristup održivosti zahtijeva jasnu strategiju, dobro upravljanje i kvalitetno korporativno izvještavanje koje se bavi cijelim nizom pitanja koja se temelje na okolišu, društvu i upravljanju (ESG). To će rezultovati jasnim prednostima: većim povjerenjem, konkurentskom prednošću, većim angažmanom zaposlenika, boljom energetskom efikasnošću, te lojalnošću i podrškom dioničara.

Zavisno od toga gdje se vaša kompanija nalazi na svom putu održivosti, okupit ćemo tim stručnjaka iz područja koje je usredotočeno na Vaše jedinstvene potrebe i može ponuditi rješenja usklađena s Vašim ciljevima. Bilo da se radi o održivosti lanca snabdijevanja, identificiranju ugljen-dioksidnog otiska, procjeni rizika povezanih s klimatskim promjenama ili unapređenju politika raznolikosti, imamo stručnost i iskustvo za pružanje rješenja koja će dugoročno koristiti poslovanju. Vjerujemo da naš prilagođeni pristup znači da ćete uvijek imati prave stručnjake za pravi projekat.

U Mazarsu nudimo široku lepezu usluga održivosti kako bismo zadovoljili vaše potrebe, uključujući:

  • Izvještavanje i provjera: Pružanje rješenja za reviziju tj. provjeru izvještaja o održivosti i ljudskim pravima, certificiranje zelenih i društvenih obveznica, te garancija za sve oblike izvještaja o ugljen-dioksidnom otisku.
  • Strategija održivosti i due diligence: pomoć u razvoju strategija i poslovnih modela usklađenih s ESG načelima i najboljim praksama, kao i usluge dubinske provjere kako bi se osigurala usklađenost.
  • Implementacija i transformacija: Savjeti i smjernice za pomoć Vašoj organizaciji kroz period promjena i implementacije kriterija održivosti u poslovanju.
  • Održivo finansiranje: podrška finansijskim institucijama da odgovore na regulatorna očekivanja, poštujući načela održivosti i šire, u upravljanju složenim rizicima i maksimalnom iskorištavanju prilika koje proizlaze iz prijelaza na održivu budućnost.

Kontaktirajte nas