Finansijska revizija

Jačanje nadzora upravljanja i jačanje odnosa s sudionicima

U Mazarsu vjerujemo da je revizija ključna za ekonomske temelje pravednog i prosperitetnog svijeta. Revizija je bila i ostala središnja profesija našeg poslovanja. Radimo za javni interes, te brigom o organizacijama koje revidiramo i njihovim sudionicima, pomažemo u izgradnji održivih kompanija za dobrobit društva u cjelini.

Naš pristup

Radimo sa širokim rasponom klijenata, od kompanija u privatnom vlasništvu do najvećih korporacija na svijetu.

Sa specijaliziranim timovima posvećenim ključnim tržištima i u svim industrijskim sektorima, možemo vam pružiti stručnost koja vam je potrebna. Angažovanjem Mazarsa znači da ćete imati koristi od integrisanog, međunarodnog tima s jedinstvenom kontaktnom tačkom.

Pružanje kvalitetne revizije znači pružanje uvida, promovisanje transparentnosti i pružanje konstruktivnog izazova, što dovodi do jačanja povjerenja u način na koji organizacije izvještavaju svoje sudionike. Međutim, tu se ne zaustavlja: snažna, nezavisna revizija pridonosi izgradnji pouzdanog okvira kontrole i upravljanja za organizacije koje revidiramo s ciljem osiguranja budućeg uspješnog poslovanja.

Vjerujemo da su, prije svega, ljudi u središtu revizije. Fokusiramo se na izgradnju pozitivnih, efikasnih odnosa koji grade povjerenje i pružaju dokazivu vrijednost. Svaka Mazars revizija je jedinstvena. Uzimamo vremena za razumijevanje poslovnog modela, kulture i ekosistema revidirane kompanije, te razmatramo potrebe njenih sudionika, prilagođavajući strategiju revizije određenim utvrđenim rizicima.

Počevši od pažljive tranzicije, a zatim tokom cijelog postupka revizije, u stalnom smo dijalogu sa svim relevantnim sudionicima s jasnom, pragmatičnom i pravovremenom komunikacijom. Ponosimo se svojom strogoćom, neovisnošću i istrajnošću. Uz podršku najnovije tehnologije, globalne metodologije i procesa, pružamo pouzdane, objektivne i pronicljive procjene i mišljenja.

Mazars nastavlja razvijati svoju reviziju kroz kontinuirano ulaganje u ljude, procese, obuku i tehnologiju. Razvili smo paket alata unutar Atlasa, naše globalne revizorske platforme, kako bismo omogućili isporuku dosljednih i efikasnih revizija koje pružaju vrijednost. Naš globalni inovacijski program "Reinventing Audit" omogućuje nam da odgovorimo na potrebe i interese naših klijenata utvrđene redovnim anketama klijenata.

Ovim karakterističnim pristupom usmjerenog na čovjeka, alatima i programom pružamo prošireno iskustvo revizije ˗ ono koje prevazilazi samu usklađenost i doprinosi razvoju održivih kompanija, ekonomija i društava.

Naši alati i rješenja

Osnažujemo naše revizore poboljšanim vještinama, procesima i alatima kako bismo tržištu osigurali veću konzistenciju, veću efikasnost i veću vrijednost.

Atlas, naša prilagođena, globalna revizorska platforma, osmišljena je kako bi zadovoljila potrebe našeg integrisanog partnerstva i naše međunarodne baze klijenata. Podržava razmjenu znanja i najbolje prakse, te omogućava pružanje besprijekornih, integrisanih revizija s višesmjernom interakcijom među timovima, olakšavajući rad timova s više vještina i više jurisdikcija.

Koristimo analitiku podataka u različitim područjima revizije kao što su testiranje unosa u dnevnik, priznavanje prihoda i ulaganja kako bismo bolje razumjeli vaše poslovanje, procijenili vaše rizike i ostvarili efikasnost koja omogućava našim timovima da se koncentrišu na pitanja koja su zaista važna.

Naša sigurna rješenja za klijente omogućavaju dvosmjernu komunikaciju tokom revizijskog postupka, kao što su izvještaji o napretku i zapažanja prilikom kontrola.

Naši ljudi

Mi smo jedan agilan, integrisan i saradnički tim, u različitim sektorima, uslugama i geografskim područjima. To znači da kombinujemo specijalizovano lokalno znanje s međunarodnom perspektivom koja proizlazi iz toga što smo kompanija na globalnom nivou. Okupljamo prave ljude, s pravom stručnošću i u pravo vrijeme, kako bismo pružili besprijekornu isporuku.

Kontaktirajte nas